Commentaries, Global Warming, Opinions   Cover   •   Commentary   •   Books & Reviews   •   Climate Change   •   Site Links   •   Feedback
"And ye shall know the truth, and the truth shall make you free." - John 8:32
WEBCommentary Contributor
Author:  Jim Wrenn
Bio: Jim Wrenn
Date:  April 5, 2007
Print article - Printer friendly version

Email article link to friend(s) - Email a link to this article to friends

Facebook - Facebook

Topic category:  Other/General

Iran's capture and release of British Troops/Hostages raise at least 12 questions for Nancy Pelosi

  1. Question: When did Ahmadinejad first desire to stick his thumb into the eye of the West in general and the U.S. and Britain in particular?
    Answer: 1979.
  2. Question: When did Bashir Assad first desire to stick his thumb into the eye of the West in general and the U.S. and Britain in particular?
    Answer: When he came to power after the death of his father, Hafez Assad in 2000.
  3. Question: What recent event gave Ahmadinejad a stronger motive to draw the focus away from Western "sanctions" against Iran's nuclear program?
    Answer: A March 15, 2007 announcement of U.N. Security Council members apparently agreeing upon tougher sanctions against Iran for its failure to suspend its nuclear program.
  4. Question: When was Nancy Pelosi's trip to Syria announced to the public or made known to Syria?
    Answer: Well before March 30-- See WH press briefing. See also BreitBart news report on March 30. Additional
  5. Question: Would it be unwarranted to assume that Pelosi's planning for the trip (including contacts with Syrian officials) must have begun no later than by March 22, 2007?
  6. Question: When did Ahmadinejad's minions seize the British sailors?
    Answer: March 23, 2007.
  7. Question: How long did Ahmadinejad milk the seizure and display of the British sailors for propaganda purposes?
    Answer: Until Nancy Pelosi arrived for her highly-publicized visit with Assad in Syria.
  8. Question: When did Ahmadinejad release the British sailors?
    Answer: The day Nancy Pelosi met with Syria's Assad.
  9. Question: Who is claiming "humanitarian" credit for the release of the British sailors?
    Answer: Ahmadinejad.
  10. Question: Who is claiming to have used diplomatic influence on Ahmadinejad to procure such release on "humanitarian" grounds?
    Answer: Assad.
  11. Question: When are the vote/veto/veto-override-vote on the Democrat timetable/funding for Iraq expected to occur?
    Answer: After Pelosi returns from Syria.
  12. Question: Did Assad and Ahmadinejad hope/expect the preceding events to strengthen or weaken Bush's hand on such votes?
    Answer: Weaken!
  13. Question: If the Democrats' (and Hagel's) withdrawal-deadline/funding-limitations were to ultimately succeed in forcing Bush to withdraw troops from Iraq, what would be Assad's and Ahmadinejad's next tactical and strategic moves after such withdrawal?
    Answer: Divide Iraq into Greater Syria and Greater Iran, increase support to Hezbollah in Lebanon, murder more pro-democracy Lebanese leaders, increase support to Hamas in the West Bank and Gaza, and wage proxy wars against Israel on three fronts while readying nuclear weapons to announce to the world.

    Jim Wrenn, Editor at WrennCom.Com

    Permanent link to version of this commentary, which contains active links, is HERE.

Jim Wrenn
Political Satire/Commentary at PoliSat.Com (Editor)

Send email feedback to Jim Wrenn


Biography - Jim Wrenn

Jim is a proud descendant of 18th Century criminal exiles from England who swam to the Outer Banks when the British ship taking them to a Georgia penal colony sank in a storm near Cape Hatteras. Having the prescience to prevent their descendants from becoming "TarHeels," they immediately migrated to Virginia, where, within just a few generations they worked their way up into poverty. Jim's grandfather was the first in the family tree to see the distant horizons, but his career was cut short by severe injuries he sustained when a cousin cut down the tree.

After a brief stint in the Amry (ours) following graduation from law school, he began his legal career in the state bureaucracy but was never able to break into the federal bureaucracy. Several years later, he entered the private practice of law and co-founded a small law publishing company. Later, finding the publishing of small laws unstimulating and finding his private practice too private to be lucrative, he began writing political satire/commentary. His greatest vice is taking himself too seriously.

He wrote the definitive books on the Clinton Era Error: the Clinton Liebrary Book (pre-October, 2000), which he later updated as the Clinton Liebrary Book 2001 Edition to include Election 2000, the post-election shennanigans, and related events through August, 2001. The 2001 edition is the only known literary source that conclusively shows why Bill Clinton pardoned Susan McDougal but not Webster Hubbel. It also presciently contains the Billary/Hillary Dueling Memoirs. At every opportunity he shamelessly promotes his books for orders on-line or by fax at www.ClintonLiebraryBook.Com. He's also the Librarian at the Clinton Liebrary (www.ClintonLiebrary.Com), which owns exclusive rights to Bill Clinton's most famous speech as well as Bill Clinton's comments after revelation of the identity of Deep Throat in 2005.

As an amateur scientist as well as a scientific amateur, he de-bunks the man-is-causing-Global "Warming" theory, and predicts that by the middle of the 21st Century (when he will be safely dead) physicists will discover the obvious flaws in Einstein's Theory of Relativity, which will lead to vastly-faster-than-light travel through polarization of gravity. As a constitutional-law scholar, he's trying to teach those who hold a static, zero-sum-game view of economic and social theories to understand that "property" is not a "thing" but rather is a human right.

Although he regularly teaches Continuing Legal Education courses to lawyers, he's too-often available through he Rubber Chicken Speakers Bureau to speak on politics, satire, etc., at luncheons, dinners, root canals, funerals, etc. His speaking fees are so outrageously high they border on criminal price-gouging, but as a free-market advocate, he defends his fees on the higher moral ground of charging whatever the traffic will bear. For more information (surely more than one would want or need), go to www.PoliSat.Com.


Read other commentaries by Jim Wrenn.

Visit Jim Wrenn's website at Political Satire/Commentary at PoliSat.Com

Copyright 2007 by Jim Wrenn
All Rights Reserved.

[ Back ]


© 2004-2017 by WEBCommentary(tm), All Rights Reserved